Monday, November 3, 2008

Reactie op petitie Solidariteit met Bolivia NU!

In reactie op de petitie “Solidariteit met Bolivia NU!” (zie de link in de rechterkolom van dit weblog) die is verzonden aan de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Buitenlandse Zaken, reageert het Ministerie van Buitenlandse Zaken als volgt:

“ Nederland heeft op 12 september jl. in EU-verband het groeiend aantal gewelddadigheden veroordeeld en een beroep gedaan op alle partijen om de nodige stappen te ondernemen om te komen tot een constructieve dialoog. Samen met de internationale gemeenschap heeft Nederland haar steun uitgesproken voor de democratisch gekozen regering van Bolivia.

In navolging van de verklaring van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) heeft de Europese Unie op 19 september jl. een verklaring uitgegeven. Hierin wordt de uitkomst van de UNASUR-bijeenkomst in Santiago de Chile onderschreven. De Europese Unie was op 18 september in Cochabamba aanwezig bij de eerste gesprekken tussen de regering en de oppositie.”


Voor meer informatie wordt verwezen naar de antwoorden op de Kamervragen die door de leden Ferrier (CDA) en Irrgang (SP) zijn gesteld over de situatie in Bolivia. Deze antwoorden zijn te vinden op de website www.minbuza.nl.

No comments: