Thursday, October 1, 2009

EU-waarnemers zullen toezicht houden op de verkiezingen van 6 december

Waarnemers van de Europese Unie zullen toezicht houden op de presidentsverkiezingen in Bolivia op 6 december. EU ambassadeur in La Paz, Kenneth Bell, bevestigde dat gisteren.

Ongeveer 100 deskundigen, onder leiding van het Roemeense Parlementslid Renate Weber, zullen in oktober in Bolivia aankomen om daar vier maanden te blijven. Weber was al in januari van dit jaar in Bolivia voor het leiden van een gelijksoortige delegatie die het referendum voor de nieuwe grondwet controleerde. De EU-missie zal in januari 2010 verslag doen aan de lokale autoriteiten. De EU ambassadeur zei ook dat de gang naar de stembus van Boliviaanse migranten in de Verenigde Staten, Argentinië, Brazilië en Spanje, binnen deze missie niet zal worden meegenomen.

De voorzitter van de Nationale Verkiezingscommissie (CNE), Antonio Costas, zei dat op woensdag een overeenkomst is getekend met de Boliviaanse Stichting voor Meerpartijen Democratie voor een programma van voorlichting aan de bevolking over de acht partijen die meedoen aan de verkiezingen. De verschillen tussen de partijen zullen worden verspreid via de reguliere media in het land in het Spaans, Aymara, Quechua en Guarani. Ook worden workshops over de verschillen tussen de partijen en hun kandidaten georganiseerd.
Bron: ERBOL

No comments: