Saturday, October 4, 2008

Overleg over voortzetting dialoog over nieuwe grondwet

Donderdag 3 oktober

De gouverneurs van Pando, Santa Cruz, Beni en Tarija komen komende zondag bijeen om met de regering te overleggen of de dialoog over de nieuwe grondwet hervat wordt en zo ja onder welke voorwaarden. Dit liet Mario Cossio, gouverneur van Tarija, vandaag weten.

Vooral wat betreft de juridische acties tegen burgerleiders en autoriteiten die zich mobiliseerden voor terugvordering van de gas- en oliebelasting, is de gouverneur erg ontevreden over de regering. President Evo Morales liet intussen weten dat de regering van plan is komende zondag een positief eind te bereiken in het proces van dialoog en tot een akkoord te komen wat betreft het houden van het referendum over de nieuwe grondwet. Volgens viceminister Fabián Yacsik van Decentralizatie, is er een voorstel voor het opnemen van het thema van autonomie in de grondwet zodat alle partijen er mee akkoord kunnen gaan.

President Evo Morales viert intussen vandaag met de Confederatie van Inheemse Volkeren van Bolivia (CIDOB) in Santa Cruz de 26e verjaardag van het instituut. De nieuwe grondwet wordt door de leider van de CIDOB, Wilson Changaray, gezien als een van de belangrijkste resultaten van de strijd van het instituut.

No comments: