Thursday, November 5, 2009

Costas valt zijn vroegere bondgenoten aan

Prefect Rubén Costas bevestigde dat zijn vroegere medewerkers die tot de achterban van de Socialistische Beweging (MAS) behoorden door de regering in de autonomistische beweging geïnfiltreerd waren en dat zij wilden laten zien hoe radicaal deze sector was.

Volgens de hoogste gezagdrager van het departement bevinden er zich nog steeds infiltranten binnen de prefectuur van Santa Cruz; hij sprak zichzelf echter tegen door te beweren dat hij geen van hen kende. Bovendien zei hij dat zowel de ex-functionarissen van de prefectuur als de dissidente unionisten degenen waren die de de vernietigingen en plunderingen van de staatsinstellingen in gang hadden gezet en die nu de nationale en departementale autoriteiten proberen te beschuldigen. “Het is duidelijk dat dit alles volledig gepland is in verband met het geflopte thema terrorisme dat zich nu tegen de regering keert, en nu blijft er voor hen niets anders over dan al hun infiltranten inzetten om de leiders voor zich te winnen”, zo beweerde Costas.

Leonardo Tamburini, directeur van het Sociaal-juridisch Onderzoekscentrum (CEJIS) bevestigde op zijn beurt dat het verbond van de MAS met mensen die deel uitmaken van een “radicale en racistische” sector zijn campagne zal schaden en dat hierdoor een aanzienlijk percentage van zijn stemmen verloren kan gaan. Tamburini wees erop dat de regeringspartij moet opkomen voor mensen die instemmen met het uitgangspunt “geen geweld, geen uitsluiting” en niet voor de radicalen uit het verleden. “Dit zal ertoe leiden dat het volk het voorstel van de MAS afwijst.” “De MAS zal een belangrijk deel van haar achterban en stemmen kwijtraken omdat het tegenstrijdig zou zijn dat mensen stemmen op een politieke partij die campagne voert met dezelfde gewelddadige personen die het volk vorig jaar heeft afgewezen”, benadrukte hij.
Bron: ERBOL

No comments: