Tuesday, November 3, 2009

Vertrouwenspersonen Rubén Costas sluiten verbond met MAS

SANTA CRUZ, 27 oktober (Erbol) – De departementale ex-secretaris van de Seguridad Ciudadana (Burgerbeveiliging), Jorge Aldunate Salvatierra, en Edmundo Arias, oud-lid van het beveiligingsteam van prefect Rubén Costas, hebben zich 27 oktober jl. aangesloten bij het plan van de Movimiento Al Socialismo (MAS) (Socialistische Beweging) om president Evo Morales en vicepresident Alvaro García Linera te herverkiezen.

Beide ex-vertrouwenspersonen van Costas werden in de ochtend van 27 oktober in de stad Santa Cruz vertegenwoordigd door de kandidaat voor tweede senator van de regerende partij voor het departement Santa Cruz, Isaac Avalos, die afgelopen week aankondigde dat er nieuwe politieke verrassingen zouden plaatsvinden na een geslaagde toetreding van ex-unionisten aan de verkiezingscampagne van de MAS.
Jorge Aldunate verklaarde voor de radio-omroep Erbol dat hij zijn besluit om zich aan te sluiten bij het plan van de regeringspartij als democratisch beschouwde, en kondigde aan in Santa Cruz een verkiezingscampagne te voeren voor het tweetal Evo-Alvaro.
Hij verklaarde geen ‘masista’ te zijn maar liet duidelijk zijn wens blijken om kandidaat voor de MAS te zijn voor de departementsraad van Santa Cruz bij de prefectuur- en gemeenteraadsverkiezingen van 4 april a.s.
“Het is waarschijnlijk dat ik de kans krijg om kandidaat te zijn voor raadslid, het profiel dat ik heb, ligt op dit vlak omdat ik de prefectuur goed ken. Bovendien gaat de Departementsraad veranderen in een Departementale Vergadering waar een Departementale Wetgevende Macht komt die de Prefect beter gaat controleren”, Aldus Jorge Aldunate.

No comments: