Monday, December 14, 2009

Inwoners Santa Cruz willen dialoog met Evo ‘zonder vervolging’

De voorzitter van het ‘Burgercomité voor Santa Cruz’, Luís Núñez, heeft zich beschikbaar gesteld voor een ontmoeting met de herkozen president Evo Morales, die oppositiesectoren uitnodigde tot een dialoog. Núñez wil dan wel een dialoog zonder “vervolging en bangmakerij”.

“Met de president, of met wie dan ook, kan een dialoog worden aangegaan, maar daarbij moet altijd ruimte zijn voor eerlijkheid en fatsoen; in een sfeer waarin niet voortdurend wordt gedreigd, mensen worden vervolgd, of de wil van het centrale gezag wordt opgedrongen”, aldus de voorzitter.

Hij zei dat het nu de tijd is om de juiste condities te creëren voor een transparante, open dialoog ten bate van de bevolking van Santa Cruz. Núñez bevestigde ook dat het tijd voor reflectie is, om vreedzame middelen aan te wenden die de rechtsstaat nog meer versterken.

“Wij roepen op tot samenleven in vrede, zonder bedreiging en vervolging, zonder aanslagen op de pers; wat we willen is eerlijkheid en openheid bij een mogelijke dialoog. De meerderheid en de minderheid moeten het nodige respect voor elkaar tonen, zich gezamenlijk inspannen om een sfeer van vrijheid te creëren, waarbij de rechten van de burgers en de mensenrechten worden beschermd”, benadrukte de voorzitter van het Burgercomité.

Bron: ERBOL

No comments: