Tuesday, September 16, 2008

Boeren uit Pando melden moord op kinderen, afgelopen donderdag

vertaling van artikel (bron: Erbol)
La Paz – 15 september 2008

De overlevenden van het “Bloedbad in Cobija” meldden afgelopen maandag dat verschillende kinderen vermoord zijn afgelopen onderdag in de gemeente El Porvenir, toen huurmoordenaars de boerenbevolking beschoten die richting een grote bijeenkomst in de regio gingen.
De leider van de Federatie van Boeren uit Pando, Cristian Domímguez, verklaarde tegenover Red Erbol dat er vervoermiddelen van de Prefectuur waren die de taak op zich hadden genomen om de dode lichamen op te halen om ze in een massagraf te begraven.
“De mensen zeiden dat ze vrachtwagens hebben gezien waarin de dode lichamen werden opgehaald, ze haalden de kleren er vanaf en ze gooiden ze in een massagraf”, aldus Domínguez.
Met betraand gezicht zetten de leider vraagtekens bij de autonomie die de Prefectuur van Pando implementeert.
“Dit is autonomie, het vermoorden van kinderen,” stelde Cristian Domínquez.
Claudia Alpire, plattelandsbewoonster van de gemeente Filadelfia, verklaarde dat meerdere kinderen werden doorzeefd met kogels, terwijl de kinderen smeekten om de levens van hun moeders.
“De kinderen huilden, met de mitrailleurs gaven ze ze klappen. Men vroeg hen de kinderen niet te vermoorden,” vertelt Alpire.
Op haar beurt vroeg de Federatie van Boeren uit Pando om logistische hulp van de regering en om het afronden van het onderzoek naar het “Bloedbad van Cobija”.
Volgens de gegevens van de boerenorganisatie zijn er negen doden, 24 gewonden en 39 gegijzelden. Het aantal vermisten is 106, maar er wordt gezegd dat het aantal kan stijden in de komende uren.

No comments: