Wednesday, September 24, 2008

Fotos van de plundering van inheemse organisatie in Santa Cruz

Dit zijn fotos van de plundering van het kantoor van de "Coordinadora de Pueblos Etnicos De Santa Cruz" (CPESC). Deze organisatie, die de rechten van verschillende etnische groepen verdedigt in Santa Cruz, is nu al haar materiaal en haar kantoor kwijt. De personen die deze kantoren "bezetten" (o.a.. medewerkers van de prefectuur van Santa Cruz), hebben zelfs de dakpannen en raamkozijnen meegenomen.

















In de week van 9-13 september zijn op deze wijze vele gebouwen van de regering en van inheemse organisaties toegetakeld door de vertegenwoordigers van de Prefectuur van Santa Cruz, de comités cívicos, en de Union Juvenil Cruceñista. Ook in Tarija vonden dergelijke bezettingen plaats. Zo werd daar het kantoor van de INRA, de overheids instantie die zich bezig houdt met de herverdeling van land, bezet door medewerkers van de Prefectuur en studenten. De regering meldt een schade van rond de $ 50.000 dollar. Ook is er belangrijke informatie die in de computers stond, waaronder sattelietkaarten, verdwenen. (http://www.erbol.com.bo/noticia1.php?identificador=446&bdatos=notiportada2)

Hier is nog weinig aandacht voor geweest in de internationale media, omdat de schade overschaduwt werd door de vele doden in het departement Pando. Echter, het laat duidelijk zijn dat op welke manier deze groeperingen momenteel oppositie voeren in Bolivia.

De regering van Evo Morales heeft verklaard dat alle schade verhaald zal worden op de prefecturen van Santa Cruz en Tarija, wegens hun directe betrokkenheid.

2 comments:

Gijs said...

Onjuist. De Union Juvenil Crucenista, de comité civico én de prefectura in Santa Cruz hebben deze plunderingen juist veroordeeld!!!! In de chaos die ontstond nadat de gebouwen ingenomen werden (en het ging allemaal of overheidsgebouwen) hebben veel jongeren die niet gelieerd zijn aan de oppositie of aan welke groepering dan ook hun slag geslagen en materiaal meegenomen.

Na het innemen van de gebouwen zijn deze ook vergrendeld om verdere plunderingen te voorkomen.

Dit blog lijkt wel een mediatak van de overheid. Iets kritischer mag wel.

Gijs, vanuit Bolivia

Gijs said...

Zie hoe de 'ponchos rojos', aanhangers van Evo Morales, enkele levende honden de keel doorsnijden. De honden zijn volgens deze vredelievende ponchos rojos de prefecten van de oppositie ....
De beelden spreken voor zich:
http://www.youtube.com/watch?v=eUwvEH8tNB8