Tuesday, September 23, 2008

Sociale bewegingen heffen blokkades Santa Cruz tijdelijk op

Bron: Radio Erbol: http://www.erbol.com.bo/noticia1.php?identificador=602&bdatos=notiportada1

De sociale bewegingen die onderdeel uitmaken van de Consejo Nacional para el Cambio (Conalcam), in het Nederlands de Nationale Raad voor de Verandering, die het veranderingsproces geleid door Evo Morales ondersteunen, hebben gisteravond besloten hun blokkades rond de stad Santa Cruz tijdelijk op te heffen. De duizenden personen die naar Santa Cruz zijn getrokken, zullen nu in Cochabamba tot het weekend af wachten hoe de dialoog tussen de regering en de prefecten vordert. Als de prefecten dan nog steeds geen akkoord hebben ondertekend, zullen zij nieuwe maatregelen in overweging nemen.

De voorzitter van deze Conalcam, Fidel Surco, verklaarde dat de beslissing maandagavond genomen is op aandringen van de president Evo Morales en dat deze vanmiddag om 16.00 uur in verschillende simultane bijeenkomsten geratificeerd zal worden door de verschillende organisaties die deelnemen in de acties.

1 comment:

Gijs said...

Ik hoop dat de oppositie zich niet onder druk laat zetten door de blokkades. Chantage bevordert de dialoog niet, integendeel.

Door de blokkade is er geen diesel meer in Trinidad. Electriciteit kan niet meer opgewerkt worden en een ziekenhuis zit zonder electriciteit. Wie is verantwoordelijk als hierdoor doden vallen? Door het brandstoftekort worden producten schaarser en dus duurder.

Toen de oppositie enkele weken geleden wegblokkades opwierpen kwam de regering direct met een decreet waarbij de schade van de blokkade´s verhaald kon worden bij de oppositie. Ben benieuwd of ze nu hetzelfde doen. Nee uiteraard, want de regering meet met 2 maten. De omsingeling van Santa Cruz is volgens de regering een ´goede´ blokkade.

Gijs