Tuesday, September 16, 2008

Evo Morales analizeert samen met sociale bewegingen een voorlopig akkoord

Bron: www.erbol.com.bo

La Paz, 16 Sep

President Evo Morales heeft met de sociale bewegingen die hem ondersteunen met spoed opgeroepen naar het Regeringspaleis te komen om de voorlopige overeenkomst te analizeren, die hij binnen enkele uren wil ondertekenen met de prefect van Tarija, Mario Cossío.

Morales verklaarde: “Ik heb de sociale bewegingen met spoed bijeengeroepen in het regeringspaleis, alwaar ze nu aan het bekijken zijn wat de vorderingen zijn tot nu toe, van de onderhandelingen tussen vicepresident Álvaro García Linera en Cossío. Want we willen niet tot een overeenkomst komen, en dat dan vervolgens een aantal regios zich daar niet aan willen houden.”

De president hoopt dat in de komende uren het akkoord met Cossío getekend kan worden, wat de basis zal vormen voor verdere onderhandelingen tussen de regering en de prefect van Tarija.

Volgens Evo Morales hebben o.a. de sociale bewegingen, de ombudsman en de katholieke kerk, de prefect verplicht om de dialoog aan te gaan, en de president bedankte ze daarvoor.

Ook herhaalde Morales dat zijn regering de departementale autonomie zal garantizeren, en tevens de onderlinge afstemming tussen de nieuwe Grondwet en de autonomie statuten.

No comments: